Udruženje građana „Srbija park“ iz Subotice u svojstvu nevladine organizacije koja nije povezana niti sa jednom političkom strankom, zvanično je osnovano 14.12.2019. (podaci na internet sajtu Agencije za privredne registre Republike Srbije) ali je ono u stvari NASLEDNIK udruženja „Mladost“ iz Subotice (10 godina trajanja i aktivnog rada) i ta „primopredaja“ obavljena je krajem prošle godine, tačnije 27.12.2019. na Svečanoj Akademiji akcijaša Subotice na Otvorenom univerzitetu.
Do tada, udruženje su činili isključivo akcijaši Subotice – učesnici saveznih omladinskih radnih akcija širom Srbije i bivših zemalja Jugoslavije. 
Osnovne aktivnosti bile su raspodeljene na više oblasti:

a) prikupljane istorijske građe o učešću subotičana na saveznim i lokalnim radnim akcijama i publikovanje iste. 
Ovaj „zadatak“ uspešno je realizovan i sažet u knjizi „AKCIJAŠKI NEZABORAVNIK“

Branko Buljovčić

Akcijaški nezaboravnik

Promocija knjige

b) humanitarni rad baziran je na akcijama „Šansa za novi život“ i „Produži život“. Akcijama Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo Vojvodine i Ministarstva zdravlja Republike Srbije – akcijama podrške doniranju organa.
U više godina rada, putem ove organizacije i posebno uspešnog rada priznate novinarke Alane Šiška – više od 600 subotičana ima registrovane donorske kartice.

humanitarni rad baziran je na akcijama „Šansa za novi život“ i „Produži život“

c) u oblasti inovacija ostvareni su posebno zapaženi rezultati. Porodica Grabarević koja se kompletno učlanila u organizaciju još prvog dana rada, i uz pomoć drugih stručnih članova, izumela je pokretno vozilo za uličnu prodaju na solarni pogon. Josip i Robert Grabarević prvo su bili apsolutni pobednici „Tesla festa“ u Srbiji a onda su „naređali“ niz pobedničkih pehara iz Sankt Petersburga, Bukurešta, Portoroža ... (pogledati internet sajt pod nazivom „Solar ice – Subotica“)

Kolica

Kolica

d) organizacija u svom sastavu ima i niz aktivista u oblasti kulture te je protekli period obeležen i nizom javnih manifestacija i koncerata. Organizovana je „Klincijada“ na Paliću, kult rock fest „Stringtown“, organizovani koncerti za pamćenje ansambla „Con moto“ iz Nemačke, „Dino Merlina“, „Zabranjenog pušenja“, „Električnog orgazma“, „Ortodoks celtsa“...članovi organizacije su amaterski hor „Subotičke frajle“.

SADA – funkcionišemo kao UDRUŽENJE GRAĐANA „SRBIJA PARK“.

ZAŠTO?

Zato što na prvom mestu PODMLAĐUJEMO ORGANIZACIJU.
Na drugom mestu – imamo samo jedan cilj: IZGRADITI „SRBIJA PARK“

Dakle, radimo na tome da u organizaciju učlane se učenici, studenti, mladi zaposleni ljudi a da akcijaši, koji su „zašli u godine“ – budu tu kad zatreba.

Članovi UPRAVNOG ODBORA su:
BRANKO BULJOVČIĆ – PREDSEDNIK
ZVONKO VIDAKOVIĆ – podpredsednik
JOSIP GRABAREVIĆ – član 
ATILA RUMENJAKOVIĆ – član
MARIJA GAŠPAR – član